Melanomák és bőrdaganatok eltávolítása, a bőr plasztikai sebészeti helyreállítása

Abban az esetben, ha egy anyajegyben rosszindulatú elváltozást igazol a szövettani vizsgálat, az anyajegy sebészeti úton történő eltávolítására kerül sor. Ezzel elkerülhető, hogy a melanoma továbbterjedjen és a betegség ilyenkor még gyógyszeres úton is jó eredményekkel kezelhető. A már kiterjedtebb melanomák, illetve bőrdaganatok esetében szintén sebészeti eltávolításra van szükség: a beavatkozást ilyenkor az érintett bőrfelület plasztikai sebészeti módszerekkel történő helyreállítása követi, amellyel nagyrészt eltüntethetőek a műtét után visszamaradó hegek.

A melanomák és bőrdaganatok eltávolítása sebészeti úton történik, amelyet az érintett bőrfelület plasztikai sebészeti módszerekkel történő helyreállítása követ. A bőr esztétikai helyreállításához általában nincs szükség külön operációra, ez rögtön a daganat eltávolítását követően elvégezhető.

Az altatás nélkül, helyi érzéstelenítésben végzett operációt megelőzően egy úgynevezett biztonsági zóna meghatározására kerül sor, ami a daganatsejtek által igazoltan érintett bőrterületek körül jellemzően egy 5-15 milliméteres területet jelent. Erre azért van szükség, hogy minden daganatsejt a lehető legnagyobb eséllyel eltávolításra kerüljön, és ne maradjon a bőrben egyetlen tumorsejt sem, amelyből ismét ki tudna újulni a daganat, akár másodlagos tumorként, áttét formájában.

Helyi lebeny vagy bőrátültetés

A daganatsejtek eltávolítása után vagy egy helyi lebenyt hozunk létre a felvágott bőrfelületek egymás irányába történő forgatásával, vagy ha ez valamiért nem lehetséges, akkor a test egy másik pontjáról származó bőrdarabot illesztünk be a vágás helyére.

Az első megoldással esztétikailag szebb eredmény érhető el, hiszen a közeli bőrfelületek egymás közelébe történő forgatásakor semmilyen külső eltérés nem lesz a bőrfelszínek között. A bőrátültetés esetén maradhat némi látható eltérés a helyi és a más testfelszínről származó bőrfelületek között, esztétikailag azonban ez is teljesen kielégítő eredményt ad.

Az utóbbi esetben – ha a pótlandó bőrfelület mérete kisebb – a felkar belső oldaláról vagy a fülről származó bőrdarabot ültetünk be, ha pedig nagyobb bőrfelületet kell pótolni – úgynevezett matchgraft létrehozására van szükség – akkor általában a comb belső oldaláról származó bőrdarabot használunk a bőrátültetéshez.

Nagyfokú kreativitás a daganatok eltávolításában

A bőrdaganatok és a melanomák nem válogatnak, és sajnos a testfelszín bármelyik részét érinthetik. Minden eset más és más, mindig van különbség a daganatok méretében és elhelyezkedésében, vagy abban, hogy mennyire agresszíven terjednek. A daganatok eltávolítása ezért egy összetett terület, ami komplex látásmódot igényel.

A kezelés minden esetben másmilyen lesz, eltérő metszéseket alkalmazunk és eltérő lesz az is, hogy milyen lebenyeket lehet használni. A bőr későbbi gyógyulása szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen irányokból közelítjük meg a daganatsejtek által érintett bőrterületeket. A sebészeti beavatkozások irányának megválasztása emiatt nagyfokú kreativitást igényel – ezt a fajta szaktudást nyújtja Önnek központunk.

Áraink

A beavatkozás díja az elváltozás típusától és méretétől függ. A megfelelő beavatkozás kiválasztása szakmai szempontok alapján történik.

Plasztikai sebészet szakorvosi konzultáció 12 000 Ft
Plasztikai beavatkozás – kimetszés 1 db 62 000 Ft
Plasztikai beavatkozás – kimetszés 2 db 119 000 Ft
Plasztikai beavatkozás – kimetszés 3 db 150 000 Ft
Plasztikai beavatkozás – kimetszés és lebenyplasztika 150 000 Ft
Szövettani vizsgálat 16 000 Ft/db

ON-LINE KAPCSOLATFELVÉTEL

Kérjük töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, és munkatársunk munkaidőben visszahívja Önt!