Dermatoszkópos anyajegyvizsgálat

A bőrdaganatok, illetve a melanoma veszélyének felismeréséhez a bőr és az anyajegyek dermatoszkóppal történő vizsgálatára van szükség. A dermatoszkóp egy speciális bőrmikroszkóp, amellyel a hagyományos, szabad szemmel történő vizsgálatnál sokkal pontosabban meghatározhatjuk, hogy szükség van-e egy-egy anyajegy eltávolítására vagy sem.

A Melanoma és Bőrdaganat Diagnosztikai Központban dermatoszkópos anyajegyvizsgálat ad lehetőséget a bőr felsőbb rétegeibe való bepillantásra, és azok emberi szemmel nem látható változásainak megfigyelésére.

A dermatoszkópos anyajegyvizsgálat során nem kerül sor sejtmintavételre, azaz biopsziára. A vizsgálat nem jár semmilyen fájdalommal, nem invazív.

20-30-nál több anyajegy vagy családi halmozódás esetén még fokozottabban figyelünk Önre

A diszpláziás anyajegy szindróma – más elnevezésein atipikus anyajegy szindróma (AMS) vagy familiáris atipikus többszörös anyajegy-melanoma (FAMM) szindróma – azokat a bőrelváltozásokat foglalja magába, amelyek bizonyos családokban örökletesen adódnak tovább. A tünetegyüttest a szokatlan anyajegyek, illetve a többször is kiújuló, örökletes melanomák megjelenése jellemzi. A tünetegyüttes hátterében eddig a 9-es kromoszómán elhelyezkedő CDKN2A gén különféle mutációit azonosították.

Ezekben az esetekben nemcsak az első alkalommal, hanem a későbbi kontrollvizsgálatokon is mindig elvégezzük a teljes test összes bőrelváltozásának vizsgálatát is. (Az örökletesség igazolására molekuláris diagnosztikai vizsgálatok is végeztethetőek.)

Áraink

Dermatoszkópos anyajegy szűrés 29 500 Ft

ON-LINE KAPCSOLATFELVÉTEL

Kérjük töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, és munkatársunk munkaidőben visszahívja Önt!